Erityismatkaehdot

1. MATKAN VARAUS
Lähtöpäätöksen jälkeen sinulle lähetetään virallinen matkavahvistus, jonka liitteenä on varauslasku.  Varausmaksun suuruus on n. 20 % matkan kokonaishinnasta ja minimissään 200,- € Varausmaksu maksetaan jokaisesta matkalle osallistuvasta henkilöstä. Maksamalla varasmaksun matkalainen hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä Juhan safari ja lomamatkat (jatkossa Safarisuomen) asettamat lisä- ja erityisehdot.

2. MAKSUEHDOT
Matkalaskun eräpäivä on kaksi päivää matkan päättymisen jälkeen.

3. VASTUUT
a] Asiakas osallistuu matkalle omalla vastuullaan ottaen huomioon oman kuntonsa, terveydentilansa sekä ajokokemuksensa ja ajotaitonsa sekä kelkka että moottoripyörämatkalla.
b] Jos matka suuntautuu Suomen ulkopuolelle, olosuhteet maastossa ja esimerkiksi liikennekulttuuri teillä saattaa olla kohteissamme aivan eri kuin Suomessa. Safarisuomi liikkuu kaikissa kohteissa paikallisten tapojen ja sääntöjen mukaan, eikä vastaa asiakkaan mahdollisesti itselleen tai kolmannelle osapuolelle aiheuttamasta vahingosta.
c] Matkan aikana asiakkaalla on oltava voimassa oleva henkilövahingot kattava matkavakuutus. Asiakkaan matkatavarat ovat aina asiakkaan omalla vastuulla.
d] Asiakas liikkuu myös kelkalla aina omalla vastuullaan ja vastaa mahdollisista vuokrakalustolleen aiheuttamistaan vahingoista. Kaikilla matkoillamme pakolliset liikennevakuutukset kuuluvat matkan hintaan mikäli se kohdemaassa on mahdollista vakuuttaa.
e] Safarisuomi vastaa maajärjestelyistä kohteessa.
f] Lentoyhtiöt ovat vastuussa matkustajista ainoastaan lentokuljetuksen aikana IATA-yhtiöiden kuljetusehtojen edellyttämällä tavalla.
g] tarkennuksena vielä kerrotaan että jos asiakas joutuu keskeyttämään matkan kolarin , loukkaantumisen tai  jaksamisen takia, oman- tai kolmansien osapuolien vuokrapyörän/kelkan rikkoutumisen takia, asiakas hoitaa itsensä ja kalustonsa matkalta pois kesken matkan ja matkanjärjestäjän osalle jää vain akuutti ensiapu, auttaminen ja tälläisessä tilanteessa muun ryhmän matkanteko ei voi keskeytyä.

4. MATKAN PERUUTUS
Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka, milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:

– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 90-30vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa kaikki majoitus- ja kelkkojen vuokrauksen yms. ennakkomaksut, mikäli niitä ei voi peruuttaa sekä lisäksi toimisto- ja käsittelykuluina 200 €/hlö.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 29-14vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa matkan järjestely- ja varauskuluja 70% matkan hinnasta.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 13vrk – 7vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa 85% matkan hinnasta.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan myöhemmin kuin 7vrk ennen matkan alkua Safarisuomi laskuttaa koko matkan hinnan.
– Mikäli matkustaja löytää itselleen korvaavan matkustajan matkalle hyvissä ajoin, voidaan vaihto tehdä, mikäli mikään kohdealueen yhteistyökumppanin asettama ehto ei estä sitä. Safarisuomi laskuttaa tällöin kohtuulliset kulut muutoksen tekemisestä.
– Mikäli matkustaja keskeyttää matkan omasta tahdostaan kesken matkan Safarisuomi laskuttaa niin ikään koko matkan hinnan.
– Jos Safarisuomi joutuu peruuttamaan matkan, varausmaksu palautetaan, ellei matkustaja halua siirtää sitä muulle matkalle

5. LENTOLIPUT JA REITTILENNOT KOHTEESEEN, AJONEUVON BENSIINI.
a] Safarisuomi ei myy lentolippuja. Asiakas vastaa itse lennon varaamisesta ja sen maksamisesta. Asiakas varaa lennon sen jälkeen, kun Safarisuomi on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla tai puhelimitse. Mikäli asiakas varaa lennon ennen tätä vahvistusta, ei Safarisuomi vastaa kuluista joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa.
b] Mikäli matka ei jostakin syystä toteudu vaikka Safarisuomi on vahvistanut matkan toteutumisen, Safarisuomi vastaa asiakkaan lennoista syntyneistä kuluista.
c] Safarisuomen matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai kohdemaan lentokenttä ohjelman mukaan tai kotimaassa matkapaketissa määritelty kokoontumispaikka.
D] Jos matkaohjelmaan hintaan kuuluu bensiini koska yhteinen tankkaus ja maksu nopeuttaa matkantekoa tarkoitaa se että matkalla suoritetut yhteiset tankkaukset maksaa matkanjohtaja kerralla. Edellytämme että asiakas lähtee 1. päivänä matkalle tankki täynnä omalla kustannuksella tankattu. Matkan päätyttyä ei tankkeja enää kuitenkaan täytetä matkakassasta joten asiakas varautukoon että tankki saattaa olla vajaa kun matka päättyy. (koskee lähinnä omilla kelkoilla ajavia)

6. OSANOTTAJAMÄÄRÄ
a] Safarisuomen kelkka ryhmien koko on matkasta riippuen 2-12 . Mikäli osanottajia on alle ao. matkan minimimäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua. “Omalla ryhmällä” ei ole ala- eikä ylärajaa.
b] Mikäli matkan toteutuminen näyttää epävarmalta asiakkaan tehdessä varauksen, Safarisuomi ilmoittaa tästä aina asiakkaalle, jotta asiakas ei varaa mm. lentoja turhaan. Niin ikään Safarisuomi ilmoittaa asiakkaalle heti kun mm. lennon varaaminen on asiakkaalle turvallista.

7. MAHDOLLISET MUUTOKSET
Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista, meistä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kohdemaiden poliittisia myllerryksiä, mahdollisia tautiepidemioita, lentoja, luonnonmullistuksia, tuhkapilviä, suuria valuuttaheilahduksia yms. Saatamme joutua korottamaan matkan hintaa tai siirtämään lähtö- tai tuloaikoja. Hintamuutoksia ja päivämäärien siirtoja teemme kuitenkin vain poikkeustapauksissa.
Pyrimme käyttämään kaikessa toiminnassamme tervettä maalaisjärkeä!

8. TIETOSUOJASELOSTE (GDPR) Linkki
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8.12.2022  Vastuullinen matkanjärjestäjä Safarisuomi 2647383-4. Olemme rekisteröityneet kilpailu- ja kuluttajaviraston vakuusrekisteriin rekisteröintitunnus 182/22/Mj  (www.kkv.fi/vakuusrekisteri).