Kalastus

Screen Shot 2016-07-24 at 19.23.09

Kalastus

Kainuussa ja muualla Suomessa

Paljakan ympäristö on ollut jo vuosikymmeniä elämyksellisten metsästys- ja kalastusretkien näyttämö – mutta vain paikallisille asukkaille. Nyt tämä kätketty aarre on avoin kaikille. Tervetuloa Kainuuseen, jossa erämaa alkaa jo loma-asunnon ovelta! Me tarjoamme kalastussafarit osaavilla oppailla.

Vaivattomimmin Ukkohallassa pääsee kalalle Syväjärvellä. Vain kivenheiton päässä loma-asunnoista ja rinnekeskuksesta voi pyytää muun muassa kirjolohta ja taimenta. Säännölliset istutukset takaavat hyvän saalisvarmuuden. Syväjärven luontaiseen kalakantaan kuuluvat hauki, siika, made, ahven, kiiski ja särki.

Ottionget sekä pienet vaaput ja lusikat ovat hyviä valintoja kalastuspäivään, ja alueen mökeissä on valmiina veneitä uistelua varten. Hiihtokeskus Ukkohallan välinevuokraamon seinässä on lupa-automaatti, josta saa käteisellä lupia Syväjärveen. Ukkohallan läheisillä koskilla toimivat mobiililuvat. Tietoa hyvistä kalastuspaikoista saa Saunamaailman infosta.

Yhdistä kalastuspäivääsi myös muita kohteita! Järvitaimenia saat muun muassa Luvankoskelta ja kirkonkylän lähistöllä sijaitsevasta Nuottikosken koskikalastusalueelta. Kireitä siimoja!