Suomen käsivarsi ja Haltitunturi. Viikon safari Kilpisjärven maisemissa.

 

VAPAITA PAIKKOJA TÄHÄN LÄHTÖÖN VIELÄ JÄLJELLÄ . KYSY TARJOUSTA OSAVIIKOSTA TAI VAIKKA PELKÄLSTÄ MAJOITUKSESTA.  SOITA  044 748 666 7

”Kun ihmiskunnan aamu vasta alkoi sarastaa Ja Lappi oli jättiläisten maana. Kaunis Malla-neito alkoi häitään valmistaa Sulhasenaan nuori uljas Saana. Kaikkialta kansa saapui Haltiin juhlimaan…”  Näin lauloi Taiska jo vuonna 1976 . Siellä meitä edelleen odottaa Malla, Saana ja Halti sekä lukuisat muut tunturit.
Tämä on reissu joka jokaisen tulisi tehdä ainakin kerran.  Ei ole näitä maisemia missään muualla Suomessa. Vaikka kukat jo eteläsuomessa kukkii on Kilpisjärvellä vasta kevättalvi parhaimmillaan. Voit kokea pilkkimisen tunturissa ilman paitaa, silti jäätä on järvessä vielä metri. Saattaa samalle päivää tulla niin iso myräkkä että ei tahdo eteen nähdä. Uutta lunta voi sataa vielä Vappuna puoli metriä.

Tälle matkalle voit lähteä omalla kelkalla tai ostaa meiltä koko paketin jolloin kelkka odottaa sinua Kilpisjärvellä.  Kaikki on valmiiksi mietitty ja meidän mukana pääset paikkoihin joihin ei tavan uraluvalla voi ajaa. Kuljemme rauhallisesti ja kaikki vähänkin ajokokemusta omaavat pysyvät mukana. Tarvittaessa ajamme tasoryhmissä sillä matkalla on mukana useampi alueen hyvin tuntevia oppaita. Yrityksellämme on ajanut safareita alueella jo vuosituhannen alusta alkaen. Reissun kohokohta on kun nousemme Haltitunturin rinnettä Suomen korkeimmalle huipulle. Mikäli matkustusrajoitukset sallivat ajamme myös Norjan ja Ruotsin tuntureille.

Kelkkoina on sporttiset, varmasti hyväkuntoiset ja nykyaikaiset 600 cm3 tehokkaalla 2-t koneella varustetut Polaris xc/xcr/ malliset reittikelkat. Myös muutamia Titan 800 cm3 kelkkoja saatavana pienellä lisämaksulla. Valitse Titan kelkka jos ajat matkustajan kanssa.

Kelkkailun ja pilkkimisen lisäksi nautitaan saunan löylyistä joka ilta. Rentoutumaan päästään myös paljussa tai porealtaassa nauttien. Joka päivä rauhallinen aamiainen ennen maastoon lähtöä ja kunnon kurmee retkilounas  maastossa retkipäivinä. Illalista voit nauttia omassa mökissä tai alueen ravintoloissa. Mikäli ravintolarajoitukset jatkuvat hoidamme päivällistarjoilut mökissä kokkaillen, jaamme tarvikekustannukset. Yöt vietämme mukavissa Loma-mökeissä Kilpisjärven sykkeessä kävelymatkan päässä ravintolat ja kauppa. Pari päivää on varattu omaan ohjelmaan. Aina ei ole hyvä sää lähteä tunturiin niin joustoa tarvitaan. Mikäli matkustusrajoitukset antavat myöten voidaan huonommalla säällä tehdä yhdessä omatoiminen retki vaikka autolla Norjaan. Esim. Tromsan kaupunki on käymisen arvoinen paikka. Mahdollista myös vaikka kalastaa Lyngenin vuonolla n 50 km päässä Kilpisjärveltä.

Matkapäivät

23.-30.4.2022

Majoitus
Tasokkaissa yksittäisissä lomamökeissä yhden tai kahden hengen huoneissa. Majoitus sisältää aamupalan joka aamu, liinavaatteet ja  mökin loppusiivouksen.
Voit myös kysyä erillistä tarjousta mikäli haluat mökin kokonaan omaan käyttöön.

Safariohjelma

Safaripäivä 1

Safari käsivarren erämaa alueella. Pistäydymme mm. syrjäisessä Raittijärven kylässä. Todennäköisesti törmäämme porotokkiin ja käymme ihailemassa myös Norjan maisemia pohjoisen raja-aidan tuntumassa.  Mikäli sää on suosiollinen ja näkyvyys hyvä kierrämme myös jylhän Saana tunturin. Matkalla nautitaan oppaiden valmistama runsas retkilounas maastossa. Ajomatka vähintään 100 km.

Safaripäivä 2 (pilkkipäivä)

Ajamme korkealle Tunturijärvelle, josta olemme saaneet jopa 1,5 kg rautua. Päivä toteutetaan, kun sää on siihen paras mahdollinen. Useasti sää on niin hyvä, että aurinkorasva on pakollinen varuste ja kalavedet ovat täällä tunnetusti anteliaita, jos olosuhteet ovat kohdillaan. Reilu lounas tarjoillaan pilkkimisen lomassa maastossa. Saaliista valmistetaan illalla gurmee iltapala. Ajomatka vähintään 50 km

Safaripäivä 3

Kilpisjärven safari, kolmenvaltakunnan pyykki  Salmivaaran kierros ja yllätysaktiviteetti/ohjelma. Mikäli matkustusrajoitukset sallivat poikkeamme samalla tietenkin myös Norjassa ja Ruotsissa. Retkilounas SA tyyliin. Ajomatka vähintään 40 km.

Safaripäivä 4

Halti tuntunturin valloitus. Pitkä safaripäivä. Kierretään käsivarren pohjoisin osa ja puolessa välissä matkaa noustaan Suomen korkeimalle kohdalle Haltitunturin päälle, josta hyvällä kelillä näkyvyyttä jopa 100 km. Toisaalta keli voi olla niin tuulinen, että voit nojata tuulta vasten ja näkyvyys on 10 m. Kuitenkin jokaisella kelillä kokemisen arvoinen paikka ja nousu sinne moottorikelkalla on tasamaan tallaajalle upea kokemus. Matkalla opaat valmistavat runsaan ja herkullisen retkilounaan. Ajomatka vähintään 120 km.

Safaripäivä 5

Vapaa päivä tai optio* päivä. Jos keli ja matkustusrajoitukset antavat myöten, ajamme safarin Norjan tuntureille.  Jännittäviä vitorinteitä ja upeaa miten maisema muuttuu vieläkin jylhemmäksi kun siirrytään norjan puolelle. Ajomatka vähintään 100 km. Matkalla lounas.

Safaripäivä 6
Vapaa päivä tai optio* safaripäivä.  Menemme joko pilkille tai ajamme Safarin Ruotsin tuntureilla.

Pidätämme oikeuden muutoksiin safariohjelman osalta. Esim. covid-rajoitusten tai keliolosuhteiden vuoksi voimme muuttaa mutta ei lyhentää ohjelmaa.

Hinta 1865 € /hlö*
Hinta  2 hlö/kelkka  1585 €/hlö (Polaris Titan lyxus touring) *
Hinta omalla kelkalla 1089 €/hlö  (Ei sisällä polttoaineita)

Hintaan kuuluu

  • 7 yön tasokas majoitus saunalla (2 hengen huoneessa,  huoneistossa)
  • moottorikelkka polttoaneineen safaripäiville. (4 päivää) *
  • kelkkailuvarusteen*
  • aamupala x7
  • illalliset x1
  • sauna joka ilta. Yhtenä iltana sauna illanvietto ruokailuineen. Avantouinti ja Jacuzzi.
  • lounaat retkillä
  • reittiluvat retkille

Hintaan ei kuulu

Optio päivien safarit. (vuokrakelkalla 100-200 €/pv) (omalla kelkalla 50-100€)
alkoholipitoiset ruokajuomat
Toimistomaksu ,kts erityismatkaehdot

Mitä mukaan?

Aurinkolasit (pakollinen varuste muuten iskee lumisokeus)
Kelkkailuhaalarin alle lämmintä ja pitkää alusasua. Riittävästi ja lämmintä.
Ajokortti vähintään luokka T, A1 tai B
Paljon seikkailumieltä.

Lisähinnat

Titan luxus touring kelkka 800 cm3 kelkka   + 150,- €
1 hh huone, jos tilaat sellaisen +300,- €

Muuta

Ilmoitathan meille mahdollisista ruoka-allergiosta etukäteen.

Varaukset
Täytetään varausjärjestyksessä. Varaa heti!

Lähetä meille sähköpostia. Lähetämme sen jälkeen 130,- € toimistomaksun, jonka maksamalla varaat matkan. Mikäli matka ei toteudu, (osallistujamäärä jää alle kuuden) palautamme toimistomaksun kokonaisuudessaan välittömästi viimeisen varauspäivän jälkeen. Matkan hinnan voit maksaa safarin jälkeen paikanpäällä, myös luottokorteilla.

Minne saavutaan

Kokoontumispaikka = Retken lähtö ja lopetuspaikka:
Salmivaarantie  99490 Kilpisjärvi. Google maps.
Soita ja sovi saapumisaikasi etukäteen matkalta. p 044 748 666 7
Matkustusvaihtoehdot.

Mikäli tarvitsette kuljetusta omalle kalustolle, pyytäkää tarjous. Esim. oman kelkan voi lähetää kilpisjärvelle ja tulla perässä vaikka moottoripyörällä 🙂
Esim.
Omalla autolla, matka-aika esim. Oulusta 7h 40 min. Google maps 
Lentäen HKI-KTT + linja-auto Kittilä Lento-asema-Kilpisjärvi (noudamme bussilta)
Saatavilla olevat lennot tarkistettava lähempänä matkan ajankohtaa.

YLEISET MATKAEHDOT

ERITYSMATKAEHDOT