Kilpisjärvi ja Haltitunturi. Kelkkailijan elämysmatka Suomen Lapissa.

”Kun ihmiskunnan aamu vasta alkoi sarastaa
Ja Lappi oli jättiläisten maana
Kaunis Malla-neito alkoi häitään valmistaa
Sulhasenaan nuori uljas Saana
Kaikkialta kansa saapui Haltiin juhlimaan…” 

Näin lauloi Taiska jo vuonna 1976 . Siellä meitä edelleen odottaa Malla, Saana ja Halti sekä lukuisat muut tunturit.

Tämä on reissu, josta useimmat kelkkailijat vain haaveilevat. Ei ole näitä maisemia missään muualla Suomessa. Vaikka kukat jo eteläsuomessa kukkii, on Kilpisjärvellä vasta kevättalvi parhaimmillaan. Voit kokea pilkkimisen tunturissa ilman paitaa, silti jäätä on järvessä vielä metri. Silti saattaa samalle päivää tulla niin iso myräkkä, että ei tahdo eteen nähdä. Uutta lunta voi sataa vielä Vappuna puoli metriä.

Tälle matkalle voit lähteä omalla kelkalla tai ostaa meiltä koko paketin, jolloin kelkka odottaa sinua majapaikassamme. Kaikki on valmiiksi mietitty ja meidän virallisten eräoppaiden mukana pääset paikkoihin, joihin ei tavan uraluvalla saa ajaa. Kuljemme rauhallisesti ja kaikki vähänkin ajokokemusta omaavat pysyvät mukana. Tarvittaessa ajamme tasoryhmissä, sillä matkalla on mukana useampia alueen hyvin tuntevia oppaita. Oppaamme ovat ajaneet safareita alueella jo vuosituhannen alusta alkaen. Yksi reissun kohokohta on, kun nousemme Halti tunturin rinnettä Suomen korkeimmalle huipulle.

Kelkkoina on sporttiset, varmasti hyväkuntoiset ja nykyaikaiset 600 cm3 tehokkaalla 2-t koneella varustetut Polaris xc/xcr/ malliset reittikelkat. Myös muutamia Titan 800 cm3 kelkkoja saatavana pienellä lisämaksulla. Valitse Titan kelkka, jos ajat matkustajan kanssa.

Kelkkailun ja pilkkimisen lisäksi nautitaan saunan löylyistä. Majoitustiloissa on omat saunat.
Joka päivä kunnon gurmee retkilounas maastossa retkipäivinä. Illallista voit nauttia omassa mökissä tai alueen ravintoloissa. Mikäli covid-rajoitukset iskevät päälle, hoidamme päivällistarjoilut mökissä kokkaillen, jaamme tarvikekustannukset. Yöt vietämme mukavissa Loma-asunnoissa Kilpisjärven sykkeessä kävelymatkan päässä ravintolat ja kauppa. Aina ei ole hyvä sää lähteä tunturiin niin joustoa tarvitaan. Mikäli matkustusrajoitukset antavat myöten voidaan huonommalla säällä tehdä yhdessä omatoiminen retki, vaikka autolla Norjaan.

Matkapäivät Kilpisjärvi 25.-29.4.2022

Tämän voit ostaa myös jatkoksi Riksgränsenin kelkkasafarille, josta löydät tietoa TÄÄLTÄ.
* jos varaat sekä Riksun että Kilpisjärven saat paketin yhdellä toimistomaksulla/hlö. Lisäksi 150 eur alennuksen koko matkasta.

Majoitus
Laadukkaissa loma-asunnoissa hyvässä seurassa. Majoitus sisältää aamupalan joka aamu, liinavaatteet ja loppusiivouksen.

Matkaohjelma Kilpisjärvi

Matkapäivä 1

Matkustus Kilpisjärvelle omatoimisesti. Mikäli olit mukana jo Riksgränsenissä, niin yhtä matkaa siirrytään Riksusta Kilpiselle.
Majoittuminen, kelkat käyntiin ja heitetään Saanan lenkki sekä käväistään kolmen valtakunnan rajapyykillä.
Mikäli saavut Kilpisjärvelle vasta illalla, niin ei hätää; kyllä siellä rajapyykillä vielä ehditään käymään toisenakin päivänä reissukuvat ottamassa.

Matkapäivä 2, 3 ja 4

Halti tunturin valloitus. Pitkä safaripäivä. Kierretään käsivarren pohjoisin osa ja puolessa välissä matkaa noustaan Suomen korkeimmalle kohdalle Halti tunturin päälle, josta hyvällä kelillä näkyvyyttä jopa 100 km. Toisaalta keli voi olla niin tuulinen, että voit nojata tuulta vasten ja näkyvyys on 10 m. Kuitenkin jokaisella kelillä kokemisen arvoinen paikka ja nousu sinne moottorikelkalla on tasamaan tallaajalle upea kokemus. Matkalla oppaat valmistavat runsaan ja herkullisen retkilounaan. Ajomatka 150–180 km.

Norja ja Jäämeri. Mikäli sää, lumitilanne ja koronarajoitukset antavat mahdollisuuden, niin ajamme tuntureiden yli Norjan puolelle lähelle Jäämeren rantaa. Joinakin vuosina on pienellä jaloittelulla päästy kastelemaan varpaat Jäämeressä. Kelin mukaan mennään. Matkaa tulee tälle päivälle 150–200 km.

Rautupilkille. Ajamme korkealle Tunturijärvelle, josta olemme saaneet jopa 1,5 kg rautua. Päivä toteutetaan, kun sää on siihen paras mahdollinen. Useasti sää on niin hyvä, että aurinkorasva on pakollinen varuste ja kalavedet ovat täällä tunnetusti anteliaita, jos olosuhteet ovat kohdillaan. Reilu lounas tarjoillaan pilkkimisen lomassa maastossa. Saaliista valmistetaan illalla gurmee iltapala.

Pidätämme oikeuden muutoksiin safariohjelman osalta. Esim. covid-rajoitusten, viranomaismääräysten tai keliolosuhteiden vuoksi voimme muuttaa mutta ei lyhentää ohjelmaa.

Matkapäivä 5

Aamupalan jälkeen kotiinpaluu omilla tai porukan kyydeillä. Osa jo alkaa suunnittelemaan seuraavan kevään kelkkareissua pohjoisen tuntureille. Pitäisiköhän jo varata majoituksia sinne…

Hinta 1 hlö/kelkka 1.690 € /hlö (Polaris XC 600 tai XCR 600 vuokra sisältyy hintaan).
Lisähinta Polaris Titan luxus touring 800cc +250  €

Hinta 2 hlö/kelkka 1.415 €/hlö (Polaris Titan luxus touring 800 vuokra sisältyy hintaan).

Hinta omalla kelkalla 890 €/hlö (Ei sisällä polttoaineita)

Hintaan sisältyy:

  • 4 yön hyvätasoinen majoitus
  • moottorikelkan polttoaineet safaripäiville. (3 päivää)
  • kelkkailuvarusteet
  • sauna
  • Safaripäivien retkilounaat (3x)
  • reittiluvat retkille

Hintaan ei kuulu

Osallistujien kuljetukset.

Toimistomaksu. kts erityismatkaehdot

Mitä mukaan?

Aurinkolasit (ettei iske lumisokeus)
Aurinkorasva
Kelkkailuhaalarin alle lämmintä ja pitkää alusasua. Tekninen vaatetus, kerrospukeutuminen.
Ajokortti vähintään luokka T, A1 tai B
Covid passi ja henkilöllisyystodistus
Paljon seikkailumieltä.

Muuta

Ilmoitathan meille mahdollisista ruoka-allergioista etukäteen.

Varaukset
Täytetään varausjärjestyksessä. Varaa heti!

Lähetä meille sähköpostia, soita tai pistä Whats App viestiä. Lähetämme sen jälkeen 130,- € toimistomaksun, jonka maksamalla varaat matkan. Mikäli matka ei toteudu, (osallistujamäärä jää alle kuuden) palautamme toimistomaksun kokonaisuudessaan välittömästi viimeisen varauspäivän jälkeen. Matkan hinnan voit maksaa safarin jälkeen paikan päällä, myös luottokorteilla.

Minne saavutaan

Kokoontumispaikka = Retken lähtö ja lopetuspaikka:
Kilpisjärvi. Google maps.
Soita ja sovi saapumisaikasi etukäteen matkalta. p +358 44 748 666 7

Matkustusvaihtoehdot.

Muodostamme WhatsApp-ryhmän, jossa voimme sopia henkilöiden ja kelkkojen yhteisestä kuljetuksesta.

YLEISET MATKAEHDOT

ERITYSMATKAEHDOT