Nordkapp 2022

Nordkapp on Euroopan pohjoisin paikka, jonne pääsee moottoripyörällä maanteitse ajamalla. Samalla se kuuluu jokaisen motoristin To-Do-listan kärkipaikoille.
Tässä tarjoutuu nyt erinomainen mahdollisuus toteuttaa haave ja vielä helposti mukavassa porukassa. 

Ajankohta 4.-8.8.2022.

Tapahtuma alkaa kokoontumisella Saariselälle iltapäivällä 4.8.2022 ja ohjelma päättyy aamupalalle Levillä 8.8.2022. Siinä välissä kolmen päivän aikana ajamme reilut 1100 km upeissa tunturimaisemissa ja Norjan vuonojen rannoilla.

Elokuun alussa aurinko paistaa vielä melkein kellon ympäri. Miltä tuntuisi katsella auringonlaskua Nordkappin niemen nokassa? Hyvällä säällä ihan kokemisen arvoinen hetki.

Olemme miettineet aikataulut ja reitin valmiiksi sekä varanneet hyvät majoitukset ja ateriat. Mukanamme sinun tehtäväksi jää nauttia moottoripyöräilystä sekä upeista maisemista.
Päivä aloitetaan aina pakettiin sisältyvällä runsaalla aamiaisella. Matkalla tarjoamme pullakahvit tms. ja illalla perillä odottaa majoitus valmiina sekä yhteinen monipuolinen illallinen. Saunomaankin pääsee ainakin parina iltana ja majoitushuoneessa on tietysti oma kylppäri tarpeineen.

Tämä reissu ajetaan omilla moottoripyörillä. Liikumme päällystetyillä teillä. Kaikki merkit ja mallit soveltuvat, kunhan pääsee normaalia liikenteen tahtia n. 250 – 300 km tankkausvälin. Toki pyörä on syytä olla huollettu ja kaikin puolin turvallisessa ajokunnossa. Me maksamme bensatkin matkalla, joten tankkauskin on iloinen tapahtuma.

Kokemusta moottoripyöräilystä on syytä olla sen verran, että pystyy etenemään nopeusrajoitusten puitteissa muiden mukana. Päivämatkat ovat n. 300 – 450 km.

Kyytiläinen sopii erittäin hyvin mukaan matkaan ja hintakin on edullisempi matkustajalle.

Matkaohjelma

Päivä 1 saapuminen Saariselälle

Osallistujat ajavat omaan tahtiin iltapäivän aikaan majapaikkaamme Saariselälle. Optimi saapumisaika klo 15-17. Kun kaikki ovat paikalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle ja siinä yhteydessä porukkaan tutustumisen lisäksi käymme lyhyesti läpi tulevien päivien ohjelmaa ja sovimme yhteisistä ”pelisäännöistä”.
Illallisen jälkeen jokaisella on mahdollisuus saunoa omassa majoitushuoneessa olevassa saunassa ellei ennättänyt käydä jo ennen illallista.

Päivä 2 ~425 km Saariselkä – Honningsvåg  ( +68 km )

Tukeva aamupala hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti pohjoista. Matkalla pysähdellään kuvaamaan upeita maisemia sekä käydään hörppäämässä pullakahvit ”firman piikkiin”.
Reilun parin tunnin ajon jälkeen saavumme Norjan rajalle. Rajamuodollisuudet ajankohdan voimassaolevien säännösten mukaisesti. Tiedotamme osallistujia vaatimuksista sitä mukaa kuin saamme tietoa.

Maisemat muuttuvat entistä karummiksi, mutta samalla myös upeammiksi. Tekisi mieli vähän väliä pysähtyä kuvaamaan ja parhailla paikoilla näin tehdäänkin. Pysähdytään myös hieman pidemmälle tauolle sopivaan paikkaan ja halukkaat voivat ostaa välipalaa tai lounasta, jotta jaksaa vääntää mutkia sitten eteenpäin.
Hyvissä ajoin illansuussa saavumme Norjan pohjoisimpaan kaupunkiin, idylliseen Honningsvågiin.

Majoittumisen jälkeen lähdemme taas yhdessä nauttimaan illallista.
Mikäli sää on selkeä ja halukkaita on, niin voimme käydä katsomassa auringonlaskun Nordkappissa. Aurinko laskee klo 22.57. Ajoa Niemen kärkeen tulee n. 34 km ja hyvin tarkkaan saman verran takaisin. Pitkiä valoja ei tarvita vaikka aurinko on painunutkin hetkeksi horisontin alle.

Päivä 3 ~320 km Honningsvåg – Alta  (+68 km )

Aamupala antaa taas hyvän lähdön päivään. Mikäli Nordkappissa ei käyty jo yöllä, niin nyt on sitten sen aika.
Tämän jälkeen suunnataan sitten takaisin kohti etelää. Porsanginvuonon rantaa seuraillaan sadan kilometrin verran ja vaikka tie onkin sama kuin eilen toiseen suuntaan, niin ei maisemat saa ketään kyllästymään.
Leipovuonon turistikeskuksesta voi vielä käydä ostamassa viimeiset Nordkapp matkamuistot, jos sattui jäämään kruunuja taskun pohjalle.

Pienen tauon jälkeen jatkamme länttä kohden ja kaarraamme Hammerfestiin, jossa pääsemme tutustumaan  kaupunkiin sekä Jääkarhukerhon mielenkiintoiseen näyttelyyn. Käynnin yhteydessä liitymme tietenkin Kuninkaallisen Jääkarhukerhon ainaisjäseniksi, josta saamme mukaan asianmukaiset todistukset ja pinssit.

Hammerfestista jatkamme vielä reilut pari tuntia Altaan, jossa majapaikkamme odottaa sekä iloinen yhteinen motoristi-illallinen.

Päivä 4 ~350 km Alta – Levi   ( Vanha postitie )

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Enontekiötä. Mikäli joukossa on endurokuskeja, niin voi olla mahdollista, että osa porukasta ajaa Wanhaa Postitietä ja tasaisemmasta tiestä tykkäävät ajavat mukavaa ja mutkaista E45:ta. Kautokeinosta jatkamme jokatapauksessa taas yhdessä ryhmässä kohti Suomen rajaa, Hettaa ja edelleen Leviä.
Levillä meitä odottaa saunalliset huoneet sekä runsas illallinen jonka yhteydessä pääsemme ynnäämään reissun kokemukset ja ehkäpä jo suunnittelemaan uusia retkiä.

Päivä 5 Leviltä kohti uusia elämyksiä

Aamupala antaa taas hyvän startin päivään. Viimeiset vilkutukset matkakumppaneille ja kohti uusia seikkailuja.
Kiitos osallistujille ja tervetuloa pian uudelleen matkaamme!

Hinnat:
Kuljettaja 980,- € /hlö
Matkustaja 790,- €/hlö

Hintaan kuuluu

 • 4 yön tasokas majoitus kahden hengen huoneissa
 • Matkanjohtajan palvelut ja opastus
 • Polttoaine
 • Tie- ja tunnelimaksut.
 • Ohjeet rajanylitysta varten (covid pandemian aikana)
 • Pysäköinti/pääsymaksut kohteissa.
 • Aamupala x4
 • Illalliset x4
 • Ajopäivinä kahvia ja pullaa

Hintaan ei kuulu

Mitä mukaan?

 • Aurinkolasit
 •  Lämmintä vaatetta riittävästi ja sadeasu. Määränpäässä voi olla kylmää ja tuulista.
 • Green Card ja paljon seikkailumieltä ja malttia.
 • Passi tai henkilökortti.
 • Hyväkuntoiset renkaat alle ja huollettu mp. Hyttysmyrkkyä tms.
 • Pyörään varaosia ja työkaluja oman harkinnan mukaan. Esim. paikkausvaahto, sisuskumit, tubelespaikat. Visiirin pesuainetta.
 • Ketjurasvaa ken käyttää.
  Tarkempi ohje lähetetään hyvissä ajoin ennen matkaa kaikille osallistujille.
  Suositellaan Autoliiton plus jäsenyyttä tai hyvää kaskovakuutusta sekä matkavakuutusta.

Lisähinnat

 • Mahdollinen vuokrapyörä
 • Majoitus Kainuussa puolimatkassa Lappiin mennen tullen alk. 50 eur/yö/hlö sis aamupalan ja saunan.
 • On mahdollista liittyä oppaan mukaan välille Puolanka-Saariselkä menomatkalla ja Levi-Puolanka palatessa. Kysy tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

Muuta

Ilmoitathan meille mahdollisista ruoka-allergiosta etukäteen.
Vastaamme kaikkiin kysymyksiin sähköpostilla ([email protected]) tai voit myös soittaa Juhalle p. 044 748 666 7. Paras aika tavoitella klo 9-21.

Varauksia otetaan vastaan. Paikkoja rajoitetusti.
Täytetään varausjärjestyksessä. Maksimi kymmenen henkilöä. Varaa heti!

Lähetä meille sähköpostia. ([email protected]) Lähetämme sen jälkeen 130,- €/hlö toimistomaksun, jonka maksamalla varaat matkan. Mikäli matka ei toteudu palautamme toimistomaksun kokonaisuudessaan viiveettömästi.
Matkan hinnan voit maksaa tapahtuman jälkeen paikan päällä, myös luottokorteilla tai laskulla kahden päivän sisällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin safariohjelman osalta esim. covid rajoitusten tai keliolosuhteiden, viranomasimääräysten tai teiden kunnon vuoksi voimme joutua muuttamaan ohjelmaa.

YLEISET MATKAEHDOT

ERITYSMATKAEHDOT

Paluu pääsivulle